En reise i tid

Fra gårdsbruk til galleri

1472: Langekil (Landkiil) Gård er første gang beskrevet i bygdebøkene fra Hvaler.


1690: var Langekil bondegods.


1861: ble bruksnr. 3 der Langekil Galleri er etablert skilt ut, og dagens eksisterende våningshus bygget. Gården ble drevet i årene fremover som vekselbruk med fruktdyrking, lostjenester og fiske som næringsvei.


2013: Familien Opsann kjøper eiendommen og flytter fra Oslo til Hvaler. 
Familien Opsann kjøper Nedre Langekil gård i 2013, og begynte å pusse opp våningshuset. Bryggerhuset stod deretter for tur. Det var nemlig en tanke om å starte galleri og det ble bestemt at drømmen skulle bli virkelighet.

2016: Arbeidet på bryggerhuset begynte i 2015 og det sto ferdig i 2016, og dette var også året for den første utstillingen Galleri Langekil sto for. Utstillingen ble representert av Jørgen Opsann med kunstfoto og Karen Klim med fargerik glasskunst. Utstillingen ble en umiddelbar suksess, og det ga videre motivasjon for å holde galleriet åpent et år til.

 

2017: Det var også mye interesse fra publikum året etter den første utstillingen fant sted, og beslutningen om å utvide galleri driften ble virkelighet. Sen høst 2017 sto andre del av galleriet klart, og det var på tide med visning av abeidene til nye spennende kunstnere.

2018: Galleri Langekil er større og bedre enn noen sinne.

Vi gleder oss og ønsker velkommen til fremtidige utstillinger og håper selvsagt på nok en sommer med godt besøk av fastboende og sommergjester, da vi i år har fått med tre nye godt etablerte kunstnere på laget, nemlig Yvonne Jeanette Karlsen, Kirsten Haabeth og Tage Fredheim som stiller ut i tre forskjellige utstillingsperioder denne sommer. 

2019: Galleri Langekil gleder seg til nok en spennende sesong fylt med godt etablerte kunstnere og hyggelige opplevelser. Dette året er vi så heldige å ha med oss Bjørnulf Dyrud og Elling Reitan som begge stiller opp med flotte malerier og litografier. I tillegg stiller vi ut nydelig glasskunst fra Karen Klim som har vært med oss siden starten og fotokunst fra Jørgen Opsann som i år byr på fotoserien "Hvalerstemninger". 

Vi ønsker alle store og små velkommen til oss på Galleri Langekil. Vi gleder oss!

ÅPNINGSTIDER I UTSTILLINGSPERIODENE

MANDAG - FREDAG 12:00 - 17:00 LØRDAG 12:00 - 17:00

SØNDAG 12:00 - 17:00 

KONTAKT

LANGEKIL 22

1684 VESTERØY

GALLERI.LANGEKIL@GMAIL.COM

 TEL.915 37 442

  • Svart Facebook Ikon
  • Svart Instagram Ikon